Saskia van Leeuwen

Over mij

Saskia van Leeuwen, gediplomeerd Sportmasseur en 7de, laatste jaars Osteopaat in Opleiding.

Ik ben altijd al ge├»nteresseerd geweest in gezondheid en de opbouw en het functioneren van het menselijk lichaam. Helemaal toen ik ruim 15 jaar geleden startte met hardlopen, waar ik zo verslaafd aan raakte, dat ik marathons ging lopen. 
Ik ben toen met veel plezier de opleiding tot Sportmassage gaan volgen. Na het behalen van mijn diploma, ben ik naast mijn toenmalige functie, werkzaam geweest als verzorger van een voetbal elftal. Uiteindelijk heeft die interesse ertoe geleid dat ik vier jaar geleden ben begonnen aan de zeven jaar durende HBO-studie Osteopathie aan College Sutherland te Amsterdam. 
Al in het eerste jaar van de studie studie wist ik zeker dat ik osteopaat wilde worden. Ik ben gestopt met mijn toenmalige functie als Manager Product Development in de kledingbranche, om meer tijd en focus voor de studie te hebben. Daarnaast heb ik ook het masseren weer opgepakt. Ik merkte dat ik tijdens het masseren toch bewust en onbewust osteopathische technieken ging gebruiken. Daaruit is het idee ontstaan deze Praktijk voor Osteo Massage te starten.

Mijn aanpak

Mijn aanpak


Een van de uitgangspunten van de osteopathie is dat het menselijke organisme een ondeelbare eenheid vormt en alleen als eenheid kan functioneren. De harmonie van alle denkbare en ondenkbare bewegingen is alleen mogelijk in de gehele functie van het lichaam. 
Wanneer we alle bewegingen van het lichaam nader bekijken zien we dat de bloedvaten en zenuwbanen in hoge mate verantwoordelijk zijn voor deze bewegingen. Levend weefsel moet continu verzorgd worden. Deze verzorging vindt plaats door het bloed, waarmee zuurstof, voedingsstoffen, hormonen en enzymen afgegeven worden aan het weefsel. Afvalstoffen en kooldioxide worden vervolgens afgevoerd. Hierdoor is een zelfregulering mogelijk. 
Net zoals stromend water continue ververst wordt en gezond blijft, is ook de continue stroom van bloed en lymfe noodzakelijk. Stilstaand water wordt troebel en is een bron van besmetting; bij belemmering van de circulatie wordt het weefsel ziek. De belemmering wordt gezocht in spanningen van spieren, bindweefsel ( fasciae), ligamenten ( gewrichtsbanden), gewrichtsblokkeringen, verminderde beweeglijkheid van organen, etc. Vanuit dit perspectief worden ook de verschillende massages gedaan. 
De Praktijk voor Osteo Massage biedt verschillende typen massages. Het is belangrijk om de massage aan te passen aan uw wensen en wat u nodig heeft. 
Elke sessie begint met een korte anamnese, waarin u ook de ruimte heeft om vragen te stellen en specifieke wensen aan te geven.